Idag, den 30 september, anordnar nordiska motståndsrörelsen en marsch i Göteborg. Det rör sig om ca tusen nazister som marscherar genom stadens gator. I sina tidigare marscher har de haft sköldar och fanor med den nazistiska symbolen tyrrunan. Därtill har de vid tidigare manifestationer skrikit ”seger som” kan översättas med det nazistiska slagordet ”sieg heil”. Deras ursprungliga plan var att få marschera i närheten av den judiska synagogan, men det har polisen avslagit, och den nya marschvägen är nu något modifierad.

Nordiska motståndsrörelsen är en organisation med förgreningar i Europa. De samarbetar med det grekiska nynazistiska partiet Gyllene gryning som är ökända för sina våldsbrott på antifascister. Nordiska motståndsrörelsens marsch i Göteborg följs av andra nynazistiska och högerextrema organisationer och partier i Europa och USA.

För en tid sedan satte medlemmar ur nordiska motståndsrörelsen upp klistermärken i Solna, närmare bestämt i Bergshamra. Nordiska motståndsrörelsen hotar vår demokrati och nu är det upp till alla demokrater att stå enade mot detta hot.

Bli medlem här, och stöd kampen för frihet och allas lika värde.
https://www.liberalerna.se/bli-medlem/

Anders Brgman, Emma Jakobsson, Sara Stjärne

Liberalerna Solna