Om Peter

Kultur- och fritidskommunalråd, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, ersättare i kommunstyrelsen och ledamot i kommunfullmäktige.

Jag är född i Sundsvall, men växte upp i Örebro. Efter studenten flyttade jag till Stockholm för att 2001 landa i Frösunda, Solna. Jag jobbar i företagsledningen i ett IT-företag. Sedan 17 år är jag sambo med Gustavo Caballero Cervantes som många Solnabor känner som lärare vid Ulriksdalsskolan.

De idéer jag hade om hur Solna kan bli en ännu bättre stad att bo i gjorde att jag gav mig in i politiken sent i livet. Några hundra Frösundabor kryssade mitt namn på Liberalernas valsedel i valen 2010, 2014 och 2018. Stort tack för det. Det gjorde att jag från 2015 har kunnat vara kommunalråd på halvtid med ansvar för kultur och fritid.

Tre saker jag brinner för: Att alla barn och unga i Solna ska ha en meningsfull fritid, att alla barn i Solna ska få en ordentlig kulturintroduktion och att Solna ska vara en miljövänlig stad.

Mitt smultronställe i Solna: Confidencen, Sveriges äldsta rokokoteater med en fantastisk verksamhet för barn och vuxna som jag vill ska utvecklas till “Solnas stadsteater”.